Allergivenlig ansigtsmaling?

Noget, mange forældre bekymrer sig om, når de hører ordet ”ansigtsmaling”, er, om det er allergivenligt og uden unødig kemi.

Og jeg kan godt forstå det. Man vil selvfølgelig sit barn det bedste og undgå skadelig kemi hvis muligt.

Nogle børn har mere sart hud end andre og lider måske endda af eksem. For dem er det ekstra vigtigt at være opmærksom på, hvilke produkter man bruger.

Det er klart, at ikke alle har et lige så stort behov for at bruge kvalitetsprodukter, som jeg har. Alligevel er det vigtigt at undersøge, hvilken ansigtsmaling man køber til sine børn og at kigge på, hvilke ingredienser den indeholder. Der findes nemlig mange forskellige slags ansigtsmaling, og de er desværre ikke alle sammen lige gode.

 

Den maling, jeg bruger, er af rigtig høj kvalitet – den er miljøvenlig, vegansk, parabene- og parfumefri. Nogle af mærkerne, jeg bruger, er DFX, Fusion og Superstar –  dem kan jeg varmt anbefale. De har selvfølgelig en lidt højere pris end andre mærker. Til gengæld er der ingen uønskede stoffer i, og farverne er virkelig kraftige og dækker flot. Du kan købe ansigtsmaling fra DFX og Fusion fx lige her: 

https://sminkeshoppen.dk/

 

 

I den billigere prisklasse findes der fx Snazaroo og Eulenspiegel, som mange børnehaver og SFO’er bruger. Du kan købe malingen i diverse online butikker, og omkring Halloween og fastelavn endda i større supermarkeder.

 

Udover at være gode allergivenlige produkter, så dækker de farver, jeg bruger, også rigtig godt og er nemme at få af igen. Enkelte farver med meget pigment, som fx blå og magenta, kan efterlade en let skygge på huden – brug gerne olie for at fjerne det blidt.

 

Man kan med fordel bruge lidt creme, efter man har fjernet ansigtsmalingen fra huden. Det gør huden fugtig igen.

 

Desuden er det selvfølgelig en god ide at begrænse, hvor tit man bliver malet. De fleste børn bliver dog kun malet til særlige lejligheder eller højtider, så det skulle ikke være et problem. 

 

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *